1.2.10 La ubicació


Les persones tenim necessitat d’ubicar-nos, de situar-nos espacialment per sentir-nos segurs. És el que coneixem com l’instint del niu. (...) En temps de crisi (...), la necessitat ens obliga a tornar al niu, a les nostres cases, a arrecerar-nos i a cercar estabilitat. El retorn a la llar té un poder benèfic.
(...) a les nostres cases hi conflueixen una varietat de factors que poden proporcionar-nos una vida més sana i saludable. La noció de llar engloba aspectes variats com gastronomia, decoració, treball, oci o família. Tots aquests elements tenen una implicació material i afectiva que condiciona les nostres vides.
Quan les vivendes són espais cuidats i confortables passen a dir-se llars.(...) La llar es crea amb les nostres aportacions materials i sentimentals. Cal invertir temps i dedicació a les nostres cases per a que siguin espais agradables i acollidors (...).
A casa podem trobar també espai per el treball.(...) La casa és també el punt de trobada d’esferes diferents de la nostra vida (...), de compaginar vida laboral i vida familiar (...).
Per apreciar els plaers de la dolça llar cal viure les nostres cases (...). En el treball domèstic també cal ser eficients i progressar. És important posar interès en millorar i no conformar-nos amb dur a terme una sèrie de rutines (...). Requereix una ment desperta i un cos actiu (...). Escriure les coses importants del dia és una bona manera de fixar-les a la nostra memòria i de planificar l’agenda (...).
Per a que totes aquestes tasques es puguin dur a terme cal organitzar la jornada i ser eficaços (...).
Junt amb l’organització hi ha dues  qualitats que reverteixen en una qualitat de vida domèstica. Són la neteja i l’ordre. (...) si s’ha d’optar per una, que guanyi la neteja. I a aquests ingredients: organització, neteja i ordre, cal afegir-hi el component que emulsiona la fórmula: afecte, molt afecte. Per a que les nostres cases siguin humanes i acollidores cal invertir hores amb mimo. La cura i l’afecte que ens mouen a treballar per a que la vida a casa sigui més fàcil i agradable redunda en una llar millor.
(...) La llar ens proporciona un espai d’intimitat i una plataforma per a la sociabilitat (...). La frontera entre el món exterior i l’interior la marca simbòlicament la porta de casa (...).
Qualitat de vida és menjar productes sans i ben cuinats, descansar quan estàs exhaust, gaudir del teu temps lliure, treballar des de casa, convidar als teus amics i moltes coses més.
Mey Zamora, Retorno al hogar, ES 11-07-2009.