Conèixer-se i saber aprendre de les experiències



   Tota experiència a la vida t’ensenya, però si és extrema, t’ensenya molt més. Aprens a conèixer-te molt bé i això és important quan hi ha problemes. Si no et coneixes bé ets molt dèbil. He vist molta gent entrenada desmuntar-se i fallar perquè dubtaven d’ells mateixos. També aprens a fer coses que t’agraden i que no, i que tens una responsabilitat integral: cada aventura és gestionar un projecte des de l’arrel, planificar, pensar, vendre, organitzar, executar, comunicar... és un projecte integral.
   [...] Quan dic actitud exploratòria em refereixo a reconèixer la realitat, fer-la teva, veure tots els perills i amenaces i motivar-te amb les possibilitats, com quan has de pujar una muntanya. I per això cal coratge, estar disposat a lluitar pel que es creu; molta il·lusió i passió. I aquesta actitud requereix també una responsabilitat: saber que en explorar el futur, en descobrir aquell mapa verge que hem de dibuixar i construir, hem de saber quin impacte creem en el nostre entorn, en la societat i en el medi ambient.
   [...] cal saber que amb la incertesa i la complexitat també s'hi pot estar bé. 
   [...] Hem de moure i ampliar la nostra zona de confort perquè ningú es feliç fora d’ella i això serà fonamental per als canvis del futur.
   [...] El futur és la creació de valor, la innovació, buscar nous oceans plens d'oportunitats...
   [...] Molta gent viu dividida perquè el que fa –la seva feina– no és el que vol fer, i ho viuen com una dissociació. Quan coincideix plenament ets invencible.
Thaïs Gutiérrez, entrevista a Albert Bosch, "Si no et coneixes bé, ets molt dèbil", Ara 25/02/2016.