Agressivitat de noies



Els actes violents protagonitzats per noies han augmentat en els darrers anys (...) superen als barons en cometre petits furts(...) la cara més extrema de la violència segueix sent cosa de xicots(...)
(...) estudis revelen que les noies peguen gairebé igual que ho feien anys abans (...) ara aquesta violència s’ha fet molt més visible (...) aquests casos s’han judicalitzat (...)
Els nois guanyen per golejada en conductes de violència extremada. Les noies, al contrari, superen a l’altre sexe en petits furts comesos en botigues(...)
Les noies que avui acaben immerses en un món de violència i delictes solen mostrar una insensibilitat major que la dels nois. I també (...) solen mostrar-se més distants i dures emocionalment que els barons(...)
Fins fa molt pocs anys gairebé no es donaven casos de mares o pares agredides per una filla. Actualment, tres de cada deu agressions d’aquest tipus les protagonitzen les adolescents.
Javier Ricou, Las chicas también pegan, La Vanguardia 21-01-2009.

El comportament delictiu de les noies està molt vinculat a episodis d’abusos sexuals i a factors socials com la pobresa, l’abandó, l’expulsió de la llar i el creixement en famílies disfuncionals.
Rafael Ramos, La raíz de la delincuencia, La Vanguardia 21-01-2009.