Dubtar la identitat sexual


Observem un gran creixement dels grups LGBT (lesbianes, gais, bisexuals i transsexuals). Milions de joves de les ciutats avui dubten de la seeva identitat sexual. I és un canvi observable a totes les grans metròpolis del planeta. Especialment a les perifèries, on viu el 80 per cent de la població. La gent té dubtes sobre com definir-se en el seu gènere. Augmenten com mai els que es declaren bisexuals, especialment entre els que abans haguessin dit que eren dones, però també els que es consideren asexuals.
Les dues categories tradicionals del gènere ja no són suficients per contenir tota la diversitat emergent d'identitats que observem en el nostre treball de camp. Els humans ens redefinim. Jo diria que és una tendència irreversible.
Quan vaig néixer, el gruix dels entrevistats es declaraven home o dona i prou, i només una minoria marginal dubtava o era considerat dubtós. Avui és la gran majoria la que dubta de la seva identitat de gènere.
La humanitat explora els seus límits, però aquesta exploració té una part desestabilitzadora que provoca reaccions indesitjables.
Lluís Amiguet, entrevista a Teresa Caldeira, "Milions de joves avui dubten de la seva identitats sexual", La Vanguardia, 1-10-2018.